Info

bild_29

Fria kristliga folkhögskolan (FKF) är en utbildningsinstitution av mindre format belägen i centrum av Vasa. Skolans campus finns vid Kaserntorget i Vasa, adressen till huvudbyggnaden är Östra Kaserntorget 1.

Fria kristliga folkhögskolan grundades år 1945 av Alfons Sundqvist som också kom att fungera som skolans första rektor. Sundqvist var en man med visioner och lyckades med att grunda en ny skola under de svåra åren under slutet av 1940-talet. FKF har utvecklats en hel del sedan dess och består numera av fyra olika huvudavdelningar:

* Ettåriga utbildningar:
– Musiklinjen
– MIX!
– Vårdlinjen
* Triplautbildning, 3&Student; yrkesutbildning, gymnasium, studentexamen
* Universitetsavdelning
– Japanologi
* Kortkursverksamhet

Under de senaste åren har många nya initiativ tagits för att utveckla verksamheten. Intresset för skolan har blivit allt större och verksamheten mångsidigare. Eftersom FKF är en liten utbildningsinstitution skapas en familjär stämning. Nivån på den tekniska utrustningen (datorer, foto- och filmutrustning, musikstudio m.m.) är mycket god.

Internatbostäderna är belägna i närheten av undervisningsutrymmena i centrum av Vasa. På fritiden arrangeras olika aktivitetskvällar. Ett mångsidigt utbud av församlingsaktiviteter, kultur och sport står också till buds i Vasa.

Printa ut denna sida